Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Onur'dan fahiş su faturası değerlendirmesi: Bandırma ile Balıkesir'in diğer yerlerinde uygulanan su fiyatları arasında uçurum kadar fark var”

Onur

Hâlen tedavisi evinde sürdürülen Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bandırmalıların büyük yakınmalarına yol açan BASKİ'nin fahiş su faturalarıyla ilgili düşüncelerini açıkladı.

Hâlen tedavisi evinde sürdürülen Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bandırmalıların büyük yakınmalarına yol açan BASKİ’nin fahiş su faturalarıyla ilgili düşüncelerini açıkladı. Bandırmalı abonelerin, bu konudaki tepkilerinin haklı olduğuna dikkati çeken Onur, şunları söyledi:
“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, içme suyu fiyatlarıyla ilgili olarak Balıkesir genelindeki uygulamalarına tepkiler her geçen gün artarak sürüyor. Bandırmamızda yaşayan yurttaşlarımız da, hiç ummadıkları su faturalarıyla yüz yüze kaldılar. Vatandaşların bu konudaki tepkilerini Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirmesine karşın BASKİ Daire Başkanının, su ücretlerini komisyona havale ettiklerini belirtip, ’Ancak atık su bedeliyle ilgili hiçbir yeni uygulama olmayacaktır. Atık su bedeli alınmasına aynen devam edilecektir’ şeklindeki sözlerini ciddi bir sıkıntı olarak görüyorum. Ülkemizin adeta yangın yerine döndüğü , zamların ardı ardına geldiği, bilhassa elektrik, doğalgaz ve taşıma ücretlerindeki ciddi artışlar, toplumumuzda bir travma etkisi yaratacak boyutlara ulaşmıştır. Konuyla ilgili olarak AKP meclis üyeleri dışındaki tüm siyasi partilerin görüşleri ortadadır. Yine aynı konuda sosyal medyada da duyarlı yurttaşlarımız, hassasiyetlerini dile getirmektedirler. BASKİ’nin yapacağı değerlendirmeden eğer bir sonuç çıkmazsa bireysel ya da kurumlar bazında davalar açılmasının çok uygun olacağını düşünüyorum. Bandırmalılar, geçmişte olduğu gibi bugün de haklarını en demokratik biçimde arayacaklarına inanıyorum. İçme suyumuzla ilgili olarak Bandırma Belediyesi’nin, Hazine’ye olan borcunun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi hiçbir gerekçe olamaz. Yine şu gerçeği de belirtmeliyiz ki, ilimizdeki diğer kentlerdeki su fiyatları ile Bandırma arasında uygulanan fiyatlar arasında ciddi bir uçurum bulunuyor. ‘Ben istersem yaparım’ mantığı çok yanlıştır. Bu konuda ayrıca AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan ve bu partinin ilçe başkanı Eşref Kasapoğlu ile AKP Balıkesir Belediye Meclis Üyelerine de büyük görev ve sorumluluk düştüğü gerçeği ortadadır. Eğer bu sorun çözülmezse kentimizde yaşayan yurttaşların, Balıkesir iline yıllardır var olan tepkileri de yeni bir boyut kazanacaktır. Bu çeşit olumsuzlukları kaldırma adına hepimize görevler düştüğünü düşünüyorum. Karşılıklı diyalog ve sağduyuyla bu sorunu birlikte aşmalıyız.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı